Enig resultaat

Auto leer behandelen

De complete gids voor een langdurige bescherming

Als autobezitter wil je natuurlijk dat je auto er altijd piekfijn uitziet. Goed onderhouden leer draagt niet alleen bij aan de uitstraling van je auto, maar ook aan de waarde ervan. Het is dan ook belangrijk om het leer in je auto goed te behandelen, zodat deze langdurig beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf. In deze complete gids lees je alles wat je moet weten over het behandelen van auto leer.

Auto leer behandelen

Leathermaster Leather Care

24.95

Waarom is het belangrijk om je auto leer te behandelen?

Auto leer heeft net als onze eigen huid onderhoud nodig om in goede staat te blijven. Als je het leer niet goed behandelt, kan het uitdrogen en scheuren. Ook kan het leer verkleuren door invloeden van buitenaf, zoals zonlicht. Daarom is het belangrijk om je auto leer regelmatig te behandelen met de juiste producten. Op die manier blijft het leer soepel en mooi, en gaat het langer mee.

Welke producten heb je nodig om auto leer te behandelen?

Voor het behandelen van auto leer heb je verschillende producten nodig. Zo is er een speciale reiniger waarmee je het leer kunt schoonmaken, en een conditioner om het leer soepel te houden en om het leer te beschermen tegen vuil en vocht. Hieronder vind je een overzicht van de benodigde producten:

Leather Soft Cleaner
Leer beschermende crème

Hoe kun je auto leer behandelen?

Het behandelen van auto leer bestaat uit verschillende stappen. Hieronder leggen we uit hoe je te werk gaat.

Stap 1: Maak het leer schoon met een leer reiniger

Voordat je het leer kunt behandelen, moet je het eerst goed schoonmaken. Gebruik hiervoor een speciale leer reiniger. Breng de reiniger aan op een microvezeldoek en wrijf hiermee het leer schoon. Zorg dat je alle vuil en vlekken verwijdert.

Stap 2: Breng een leer conditioner aan

Als het leer schoon is, kun je een conditioner aanbrengen om het leer soepel te houden. Breng de conditioner aan op een microvezeldoek en wrijf het leer hiermee in. Laat de conditioner even intrekken en wrijf daarna het leer nogmaals op met een schone doek. Nu is het leer ook beschermt tegen vuil en vocht.

Hoe vaak moet je auto leer behandelen?

Hoe vaak je het leer van je auto moet behandelen, hangt af van verschillende factoren, zoals het type leer en de intensiteit van het gebruik. Over het algemeen is het aan te raden om het leer minimaal twee keer per jaar te behandelen. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar en in het najaar.

Onze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door op AKKOORD te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.
error: Waarschuwing: inhoud is beschermd !!