Toont alle 5 resultaten

Auto kleien

Auto kleien doe je om hardnekkig vuil, zoals boomhars, spuitnevel, industriële aanslag, vliegroest, remstof en insectenresten van de lak van je auto te verwijderen. Dan gaat het om vuil dat niet te verwijderen is met bijvoorbeeld het wassen, polijsten of poetsen van je auto.

Auto klei verwijdert hardnekkig vuil in een handomdraai en houdt je autolak in goede staat. Zo is je lak ook beschermd en vrij van metalen deeltjes die de lak ernstig kunnen aantasten waardoor roestvorming kan ontstaan.

Aanbieding!
26.95
11.95

Auto kleien met Cartec Lakgum

Hardnekkig vuil verwijder je met Cartec Lakgum. Deze detailing klei voor auto’s glijdt als het ware langs het oppervlak van je auto en pakt al het vuil op dat uitsteekt. Het vuil blijft aan de klei kleven en trekt deze als het ware uit de lak van je auto. Daarom is het een zeer effectieve en veel toegepaste manier om je auto echt grondig te reinigen.

Om krassen tijdens dit grondige reinigingsproces te voorkomen, raden wij aan om het auto kleien met Cartec Lakgum te gebruiken in combinatie met het glijmiddel Cartec Glay Grip Accelerator. Zo wordt het oppervlak van je auto nat gemaakt en voorkom je onnodige beschadigingen. Bovendien maak je jouw schoonmaakklus op deze manier ook een stuk eenvoudiger.

Auto kleien met de middelen van Cartec is overigens volledig veilig in gebruik. Voor zowel jezelf als je dierbare auto. Dat geeft een geruststellend gevoel.

Wanneer auto kleien

Veel mensen weten niets van auto kleien af en blijven jaren lang doorrijden met lelijk hardnekkig vuil op hun auto. Zwarte spikkels die onderhand onderdeel zijn geworden van de auto, maar dat is nergens voor nodig. Door jouw auto te kleien, kun je elk vuil – hoe hardnekkig ook – simpel verwijderen.

De vraag is wanneer het tijd is om je auto te kleien. Het meeste vuil is immers met een goede was- of poetsbeurt te verwijderen. Er is echter een simpele manier om erachter te komen of het tijd is om je auto te kleien.

Was je auto eerst en maak hem vervolgens goed droog. Stop je hand vervolgens in een (ongebruikt) plastic zakje (bijvoorbeeld een boterhamzakje) en wrijf met je vingertoppen over de lak. Wanneer de lak ruw of korrelig aanvoelt, zit er vervuiling in de lak. Dan is het raadzaam om een auto klei behandeling toe te passen.

Auto kleien in zeven stappen

Voorbereiden

Was allereerst je auto heel goed met een goede auto shampoo zoals de Cartec Wash & Wax Auto Shampoo en maak vervolgens je auto helemaal droog.

Uitproberen

Ten tweede maak je een zeer klein oppervlak (ongeveer 10 bij 10 cm) nat met het bijgeleverde smeermiddel Cartec Glay Grip Accelerator.

auto kleien 1

Tijdens de derde stap wrijf je de auto klei heen en weer over dit natte gebied. Maak je geen zorgen dat de klei in het begin op bepaalde plekken blijft plakken; het plakken is immers een normaal verschijnsel. Dit betekent juist dat hardnekkig vuil door de klei uit de lak wordt verwijderd. Pas wanneer de klei soepel glijdt, is de lak volledig ontdaan van verontreinigingen.

Bij stap vier is het tijd om het gebied schoon te maken met een microvezeldoek. Wrijf met jouw vingers over het deel dat je net hebt behandeld. De lak moet nu zo glad als een spiegel aanvoelen. Wanneer dit niet het geval is, herhaal dan het proces vanaf stap twee.

Behandelen

Wanneer je test succesvol is verlopen, is het tijd om je hele auto te behandelen in stap vijf. Houd de klei wel goed gesmeerd om verharding te voorkomen. Hierdoor wordt het werk een stuk minder zwaar. De autoklei werkt overigens ook geweldig op materialen als glas en chroom.

Stap zes is het nabehandelen van de lak na de kleibehandeling. Zo worden alle poriën van de lak gedicht. Je kunt hier bijvoorbeeld de Cartec Perfect Polish, Cartec Excellent PTFE of Cartec Express Wax voor gebruiken. Voor het inpoetsen van de wax adviseren wij om de Polishing Wipe Doek te gebruiken en voor het uitpoetsen kun je het beste een microvezeldoek gebruiken.

Opruimen

Tijdens de zevende en laatste stap dien je de auto klei goed op te bergen. Op deze manier verzeker jij jezelf ervan dat je het voor lange tijd kunt bewaren en gebruiken zonder dat het uitdroogt. Bewaar de klei daarom in de bijgeleverde afgesloten verpakking en maak de autoklei voor het opbergen een beetje vochtig. Op deze manier kun je lange tijd van je auto klei gebruik maken, ook wanneer je snel een klein stukje lak wilt behandelen.

 

Onze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door op AKKOORD te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.
error: Waarschuwing: inhoud is beschermd !!